רמות אנגלית

ציונים המסווגים לרמת פטור: אמיר, אמירם, פסיכומטרי- 134 ומעלה, *TOFEL- 100, *IELTS- 7.5, ECRL*- C1, SAT*- 670

ציונים המסווגים לרמת מתקדמים ב': אמיר, אמירם, פסיכומטרי- 120-133, TOFEL- 90, IELTS-6.5, ECRL- B2, SAT- 600

ציונים המסווגים לרמת מתקדמים א': אמיר, אמירם, פסיכומטרי- 100-119, TOFEL- 80, IELTS- 6, ECRL- B1, SAT- 500

ציונים המסווגים לרמת בסיסי: אמיר, אמירם, פסיכומטרי- 85-99, TOFEL- 70, IELTS- 5.5, ECRL- A2, SAT- 450

ציונים המסווגים לרמת טרום בסיסי ב': אמיר, אמירם, פסיכומטרי- 70-84

ציונים המסווגים לרמת טרום בסיסי א': אמיר, אמירם, פסיכומטרי- 50-69

להן סוגי מבחני מיון לאנגלית:

*TOEFL Internet Based Test

IELTS Academic Format

European Common Reference Levels (official certificate from European universities)

SAT Critical Reading Score or Evidence-Based Reading & Writing

סטודנטים המסווגים לרמה טרום בסיסי א' או טרום בסיסי ב', ילמדו את הקורס על פי סיווגם.

סטודנטים המסיימים את קורס טרום בסיסי א' בהצלחה ימשיכו את לימודי האנגלית ברמה הבאה – קורס אנגלית בסיסי, כך שלימודי האנגלית מרמת טרום בסיסי ועד רמת הפטור יארכו ארבעה סמסטרים בלבד.

לשם הבהרה, קורס טרום בסיסי א' הינו קורס המורכב משתי רמות: טרום בסיסי א' וטרום בסיסי ב'.

סף הקבלה לאוניברסיטת חיפה הוא ציון 85  במבחן אמיר"ם / אמיר / פסיכומטרי.

סטודנטים אשר אינם עומד בתנאי זה, וציון האנגלית שלהם נע בין 50-84 בפסיכומטרי/ אמיר"ם/אמיר יוכלו להתקבל ללימודים בתנאי שיגיע לרמת קורס בסיסי בתום שנה א' (בהתאם למתווה המל"ג מיום 13.6.13).